Jean Todt odstartoval New Energies Rallye 2016!

26.5.2016

Úderem pravého poledne byla dnes z českokrumlovského náměstí odstartována hvězdicová jízda pátého ročníku New Energies Rallye Český Krumlov. Slavnostního zahájení se zúčastnil prezident Mezinárodní automobilové federace Jean Todt. Na stejné místo se poté sjely také účastníci, kteří do soutěže odstartovali z Tábora a rakouského Freistadtu.

Jean Todt přijel zahájit 5. New Energies Rallye Český Krumlov, která je v tomto roce premiérově zařazena do světového poháru FIA Alternative Energies Cup, i díky bezpečnostní akci zaměřené na žáky základních škol Road Safety Day. Do České republiky dorazil bývalý soutěžní spolujezdec a později šéf stáje Ferrari ve Formuli 1 na pozvání prezidenta ÚAMK JUDr. Oldřicha Vaníčka.

Hlavní program soutěže se odehraje v pátek a v sobotu, kdy na jednapadesát posádek čeká osm zkoušek pravidelnosti. K největším favoritům budou patřit Italové Nicola Ventura a Massimo Liverani, pozadu rozhodně nebude chtít zůstat ani Polák s francouzskou licencí Artur Prusak. Vítězná posádka, která obdrží nejméně trestných bodů, bude známa v sobotu kolem patnácté hodiny.

Text: Petr Šulčík a Pavel Kacerovský
Foto: Petr Skřivánek