Nabíjení elektromobilů pod taktovkou profesionálů

22.3.2023

Českou Trophy v ecoRally významně podporují dvě firmy. Bez jejich zapojení by závodníci nenabili svoje elektromobily.

Phoenix Contact – dodavatel komponent použitých ve wallboxech, a Elexim – výrobce nabíjecích stanic značky MyBox. Jejich propojení je příkladem vzájemné spolupráce a přirozené důvěry.

Jak důležitá je role dodavatele komponent, firmy Phoenix Contact, pro sestavení nabíjecí stanice MyBox?

Radim Roček, obchodní a marketingový ředitel: „Pro nás, výrobce komponent, jsou klíčové tři věci, které naše komponenty mají: úsporná velikost, možnost flexibilního rozšiřování funkcionalit a především technologie umožňující například komfortní spuštění nabíjení pouhým zasunutím nabíjecího konektoru (Plug & Charge) a také umožňující, aby elektromobil dodával energii napojenému objektu (Vehicle 2 Grid), což nemusí být jen automobil. A v neposlední řadě i kvalita renomovaného evropského výrobce. Čím dál větší význam mají také možnosti propojení našich komponent s řízením fotovoltaické elektrárny nebo úložiště energie.

Bez společnosti Elexim by nabíjecí stanice nevznikla.

Jindřich Geisler, ředitel společnosti: „Díky mnohaletým zkušenostem v oblasti elektromobility a v oblasti nabíjení splňují námi vyráběné nabíjecí stanice MyBox nejvyšší požadavky na kvalitu, odolnost a udržitelnost. Jejich výroba probíhá v České republice, a to jen z komponentů od renomovaných evropských výrobců. Také díky vlastnímu vývoji stanic a cloudového řešení můžeme pružně reagovat na aktuální potřeby zákazníků a trhu. Odolná konstrukce, důraz na design a nejmodernější technologie. Na těchto pilířích stojí české nabíjecí stanice MyBox, které se staly součástí dnešního automobilového světa a elektromobility. Naše produktové portfolio vyhoví všem požadavkům na zajištění plnohodnotného zázemí pro dobíjení elektromobilů. Fleety, firemní areály, veřejné prostory, domácnosti – své místo si najdou kdekoliv.“

Díky wallboxům MyBox budou moci závodníci spolehlivě nabíjet svoje elektromobily na všech závodech českého poháru PHOENIX CONTACT ecoRALLY CUP. Všem účastníkům šampionátu přejeme plné nabití i bezpečné kilometry.